X
     
 
TAROT AKADÉMIA * I. Tarot mesterképz? * Alapítva 1999-ben
 
     
1. A TAROT
Az ördög bibliája
Magyar Tarock 1901-ből
Tarot Galéria - 138 kártyatípus összes lapja
Tarot múzeum - antik kártyatípusok
Tarot vásárlás
Tarot videók
2. TAROT KÁRTYAVETŐ ISKOLA
I. A Tarotról
II. A Tarot történelme
III. 1-6 lap, kártyatisztítás, meditáció, gyakorlatok
IV. 7-14 lap, Gyakorlatok
V. 15-22 lap, Gyakorlatok
VI. Gyakorlatok, vetési módok, párkapcsolat elemzések
VII. Gyakorlatok, vetési módok
3. TENYÉRELEMZŐ TANFOLYAM ITT ÉS MOST!
2. rész: A kéz formája
6. rész: Cigány ujj babonák
5. rész: Kiegészítő anyag
1. rész: A tenyérjóslásról
3. rész: Az ujjak
4. rész: A tenyér
4. EZOTERIKUS TANFOLYAMOK
Mágia
Gyógynövény
Tündérpap/nő képző
Tarot
Cigánykártya
Táborok
Tenyérelemzés
Népi orvoslás
Boszorkány Iskola
Számmisztika
Qija tábla használata és készítése
4.1. EZOTERIKUS KLUBOK
Tündérképző klub
Havi programajánló
Természetgyógyászat
Tarot Klub
5. TAROT JÓSOK
JÓSLÁS , KÁRTYAVETÉS, MÁGIA ÉVA ILONÁVAL
Tarot jósok
6. JÓSOLJ MAGADNAK INGYEN!
Kérj tanácsot a Nagy Árkánumtól!
Arkangyalok napi üzenete
Istennők napi üzenete
Szerelem teszt
Piramisok napi üzenete
Angyali számok tanácsa
Számmisztikai tanácsadás
Tenyérjóslás
Személyre szabott horoszkóp ingyenesen
On-line Tarot kártyavetés itt!
7. TUDÁSTÁR
Cigánykártya: a lapok jelentése, vetési módok
Növényi szimbólumok
Bájitalok
Ezoterika szótár
Kávézacc jóslás
Bach virágkártyák jelentése és használata
Gyógynövény ABC
Mi a mágia?
A Holdról minden, Holdjegy számítás
Magyar kártya jóstanfolyam itt és most!
Betegségek lelki háttere
Kocka-jóslás
Asztrológiai alapfogalmak
Az inga
Egyiptomi papok titkos tanításai, 8 órányi filmanyag
Csízió - Csillagászati tudománynak rövid és értelmes leírása
8. ÁLOMFEJTÉS, ÁLMOSKÖNYV
Álmoskönyv A-É
Álmoskönyv F-Ki
Álmoskönyv Ko-M
Álmoskönyv N-R
Álmoskönyv S-U
Álmoskönyv Ü-Z
Az álmokról minden
81. EZOTERIKUS KÖNYVEK
Életmód, egészség könyvek * ingyen letölthető
Szakácskönyvek
Ezoterikus könyvek A-J * ingyen letölthető
Ezoterikus könyvek K-Z * ingyen letölthető
9. EZOTERIKUS ZENE, WORLD MUSIC
Vangelis
Yanni
Oliver Shanti
Kitaro
Loreena Mckennitt, Celtic woman, Morricone, Oldfield, Dulce Pontes, Carreras
Seal
Sting
Enya
Ennio Morricone
Andrea Bocelli
91. MOZDULJ! SZERESD A TESTED!
Hastánc tanfolyam kezdőknek I.
Hastánc tanfolyam kezdőknek II.
Hastánc tanfolyam kezdőknek/angol 1-3
Hastánc bemutatók, videók
Tánc meditációk
Yoga kezdőknek
Yoga kezdőknek 2.
Yoga gyakorlatok a pozitív gondolkodásért
Yoga tánc
92. EZOTERIKUS FILMEK ON-LINE, ITT NÉZHETŐ
Szabadkőművesek
Élő mátrix
Éld az életed!
A víz üzenete
Csillagösvényen
Adjátok vissza a hegyeimet
A TITOK * The Secret
Mi a csudát tudunk a világról? 1-2. rész
Tibeti halottas könyv
Az iránytű * The Compass
Űrutazás a múltban
A jövő emlékei
Gyöngyvirágtól lombhullásig
Avatar
Van Helsing
A Torinoi lepel titka
Az emberi faj titkolt történelme
Eastwicki boszorkányok
93. LEGYEN EZ A KEZDŐLAPOD!
Kezdőlap spiritisztáknak: naptár, névnap, köszöntő, időjárás, holdfázis, napi jóslat, álomfejtés, bioritmus, google...
EZOTERIKUS ÜZLET
Tündér Bazár
 
 
 

EZ A HONLAP IDE KÖLTÖZÖTT:
www.tarotakademia.hu

* Szebb és áttekinthetőbb felület, új tartalmak, frissítések.
* Ez a honlap továbbra is elérhető, ám frissítések nélkül.

Az álmokról minden


ÁLMAINK TITKOS ÜZENETEK


" A keresztények gyakran felteszik a kérdést: miért van, hogy Isten nem szól hozzájuk, mint ahogy azt hitük szerint régen tette... Manapság mi, emberek annyira el vagyunk telve saját magunktól, és annyira bele bonyolodtunk saját szubjektív tudatosságunkba, hogy elfelejtettük azt a régi bölcsességet, mely szerint Isten főképp az álmokon és a látomásokon keresztül szól. A buddhisták a tudattalan fantáziák világát, mint haszontalan illúziót elutasítják, a keresztények önmaguk és a tudattalan közé az egyházukat és a Bibliát helyezik, a racionalisták pedig még azt sem tudják, hogy a tudat nem jelenti a teljes psychét.....
De ha egy teológus tényleg hisz Istenben, milyen hatalom nevében állítja, hogy Isten nem képes az álmok útján szólni? "
(C. G. Jung: Az ember és szimbólumai )
" Az álmok szolgálják a legérdekesebb információkat azok számára, akik veszik a fáradtságot, hogy megértsék szimbólumaikat. Bár igaz, hogy az eredményeknek kevés közük van az olyan világi dolgokhoz, mint a vásárlás meg az eladás. Azonban életünk üzleti oldala nem képes kimerítő választ adni az élet értelmére, és az emberi szív leghőbb vágyait sem váltja valóra egy bankszámla. "
( C.G. Jung )Az álmok nélkülözhetetlenek lelki-szellemi, testi egészségünkhöz. Minden ember átéli, ha gyakran nem is emlékszik rájuk. Nem árt, ha tudjuk, hogyan hasznosítsuk a lelkünk mélyéről vetített változatos mozielőadást.

Az álmoknak és jelentésüknek emberemlékezet óta fontos szerepet tulajdonítunk. Már az ótestamentumi próféták is felhasználták jóslásaikban. Platón, Shakespeare, Goethe és Napóleon bizonyos álmaiknak egyenesen profetikus jelentést tulajdonítottak. Sigmund Freud a múlt század elején felfedezte az álomszimbolika lélektani jelentőségét. Az agykutatók mintegy ötven éve kísérleteznek alváslaboratóriumokban: azt vizsgálják, hogy a test mely funkcióira vannak hatással az álmok, és fordítva. Az álomkutatás ugyan még gyerekcipőben jár, de a tudósok egyvalamiben egyetértenek: az álmokra szükségünk van ahhoz, hogy lelkileg egészségesek maradjunk. Vajon mi lakozik a lélek üzenetei mögött? És hogyan keletkeznek az álmok?

ALVÁS NÉLKÜL NINCS ÉLETAz alvás hármas szerepe:

- nyugalmi funkció: a pihenés az elhasznált erőket újratermeli;
- az agy aktivizálása: minden kilencvenedik percben a felületes alvás fázisába kerülünk, amikor az agy teljes üzemben dolgozik anélkül, hogy eközben a külvilág ingereire reagálnia kellene (az agy áramköreinek edzése a működőkészség egyik záloga);
- az információk feldolgozása: mialatt álmodunk, agyunk szortírozza az információkat, amiket napközben felhalmozott, elkülöníti a lényegest a lényegtelentől.

A huszadik század ötvenes éveiben regisztrálták a tudósok először az alvó ember agyhullámait. Ekkor állapították meg, hogy alvásunk négy fázisra tagolódik. Ezek: átmenet az ébrenlétből az alvásba, a felületes alvás, a mélyalvás és az álomalvás (amit REM-nek is hívnak, angol elnevezésének rövidítése alapján). Ezek a fázisok kilencvenpercenként, körülbelül ötször ismétlődnek egy éjjel, és három-húsz percig tartanak.
*****


Miért vannak erotikus álmaink?Az álomkutatás számára különösen a REM-szakasz érdekes. Ebben a periódusban a szemgolyó nagyon gyorsan mozog ide-oda, miközben a test többi része teljes nyugalmi állapotban van. Amikor az alváslaboratóriumban a kísérleti alanyokat e szakaszban vagy röviddel ezután felébresztették, pontosan el tudták mesélni, miről álmodtak. Mélyalvásban minimumra csökken az anyagcsere-aktivitás, a szervezet takaréklángon működik. Ezzel szemben a REM-szakaszban jelentős mértékben megemelkedik az agy energiafelhasználása. A szív, az egész keringési rendszer és a tüdő teljes üzemben dolgozik, hogy az agyat annyi oxigénnel és vércukorral lássa el, amennyire csak szüksége van. Mivel mindeközben a nemi hormonok termelődése is növekszik, az álmok gyakran erotikus tartalmúak. Álmodni tehát meglehetősen megerőltető: többek között ezért érezzük magunkat olykor fölöttébb gyengének, ha túl sokat aludtunk.
*****


Ha nem álmodunk, megbetegszünk

Egyet biztosan tudnak a kutatók: a REM-alvás létfontosságú. Amikor a kísérleti személyeket több napon át akadályozták abban, hogy végigálmodják álmaikat, vagyis rögtön a REM-szakasz kezdetén felébresztették őket, idegességgel, depresszióval, ingerültséggel reagáltak, sőt némelyeknél még testi panaszok is jelentkeztek.
Aki nem álmodik, előbb-utóbb beteg lesz. Hogy ez pontosan mitől függ, még nem derítették ki a kutatások. Annyit azonban megállapítottak: éjszakai álmainkra nagy szükségünk van. Ekkor oldjuk fel lelki feszültségeinket és próbálunk megbirkózni feldolgozatlan benyomásainkkal. Az álomkutatók rájöttek, hogy az alvás során rendszerezett és sokrétű információfeldolgozás megy végbe. Nem minden REM-fázis egyforma az éj folyamán. Az éjszaka első felének álmai inkább a valósághoz kapcsolódnak, és tartalmukban többnyire az előző nap eseményeit idézik fel. Az éjszaka második felében látott álmok szokatlanabbak, irreálisak, kevésbé kötődnek a napi élményekhez. Egy-egy hajnali álom lehet akár bizarr és logikátlan is. Mégis ezek az álmok azok, amikre másnap leginkább emlékszünk. Ezért tűnnek álmaink gyakran lehetetlennek és megmagyarázhatatlannak. Amilyen különösnek hatnak némely álmaink, olyan fontos üzeneteket hoznak tudatalattinkból elfojtott érzéseinkről, gondolatainkról és emlékképeinkről.
*****


Az önismeret kulcsa

Az álmoknak sajátos jelképrendszerük van. Évezredek óta próbálják ezeket a képeket értelmezni és általuk utalásokat találni lelki életünkre. Freud volt az első, aki az álomszimbolika jelentéseit és magyarázatait a tudományos lélektan, különösképp a pszichoanalízis számára hasznosította. Felismerte, hogy ezek a szimbólumok a tudatalattiból jövő jelek, amelyekben sok csalódást, negatív érzést és rossz tapasztalatot rejtünk el. Az álomvilágban aztán álcázott formában újra felszínre törnek. Bizonyos terápiás eljárások elmélyülten foglalkoznak a páciensek álmainak tartalmával, hogy felfedjék és megoldják a konfliktusokat. De nem csak negatív élettapasztalatainkat és érzéseinket éljük meg álmainkban. Vágyaink, reményeink, tehetségünk is kifejezésre juthat bennük. Az álmok segíthetnek életünk tervezésében. Ha ugyanis jobban ismerjük magunkat, életünket is sikeresebben tudjuk alakítani. Bizonyított tény: aki komolyan foglalkozik álmai tartalmával, többet megtudhat önmagáról.
*****


Egy kis álomfejtésA minduntalan ismétlődő álmok fölöttébb idegesítőek tudnak lenni. Ha megismerjük jelentésüket, változtathatunk azon az élethelyzeten, amely visszatérő álmainkat okozza, s akkor a kellemetlen álmok is eltűnnek.

- Támadás, roham: a saját lélek egymással szemben álló tendenciáit tükrözi vissza, és talán érdemes lenne utánagondolni, mit kellene tennie, hogy az önben rejlő agresszivitás ne ártson senkinek.
- Zuhanás: utalás arra, hogy gyakran hagyja magát sodródni az árral, és sokszor elbizonytalanodik.
- Meztelenség: ez azt jelenti, hogy olyannak mutatja magát, amilyen valójában, nem szokott alakoskodni, őszinte és nyíltszívű.
- Utazás: a tudat változását jelképezi. Ha az utazás megerőltető, az átalakulás végeredménye többnyire pozitív.
- Rajtaütés: felgyülemlett szexuális energiára vagy háttérbe szorított tulajdonságokra utalhat.
- Üldözés: majdnem mindig a személyiség el nem fogadott részének szimbóluma, amit ismernünk kellene, de inkább elrejtjük.

Forrás: Didimos - lexikon (az álomszimbólumok német kézikönyve)

ÁLMAINK SZÍNEI


Álmaink színei

- Sárga: a szellemre, az észre, a tudatra vonatkozik.
- Kék: az érzelmeket, érzéseket, a tudatalattit testesíti meg.
- Piros: utalás a testi dolgokra, a mindennapi életre, szerelemre, szenvedélyre.
- Zöld: az egyensúly, nyugalom és harmónia jele.
- Viola: a spirituális élmények, illetve a nehezen felfogható dolgok tükre.
- Barna: a földet és a földön lévő dolgokat szimbolizálja.
- Fehér: a tekintélyen alapuló férfiasság színe.
- Fekete: a nőiesség szent színe, mert minden a sötétségből ered.

SZENOIK ÁLOMKÚLTÚRÁJA


- az ellenséges álomalakokat az álom-én köteles megtámadni és megölni. Más álomalakok segítségét igénybe lehet venni.
- az álomalakokat csak akkor éljük át negatívan, ha félünk tőle.
- az álom-én kérje a barátságos szellemek tanácsát és segítségét.
- a szexuális álmokat végig kell vinni egészen az orgazmusig. Befejezésül álombeli partnerünktől ajándékot kell kérnünk. Pl.: egy dalt, táncot... olyat amit ellehet tanulni tőle."

A TUDATOS ÁLMODÁS


A tudatos álom a többi álomtól a következő jegyekben különbözik:
-Az ember tökéletesen tisztában van azzal, hogy álmodik!
- Az álmodó tudatállapota egyáltalán nem zavart!
- Érzékszervei éppúgy a rendelkezésére állnak, mint éber állapotban!
- Az álmodó tökéletesen emlékszik nappali életére!
- Mind ébren, mind álomban teljességgel emlékszik eddigi tudatosan álmodott életére!
- Rendelkezik a döntés szabadságával!
*****


Elsajátítása:

Már ébren begyakoroljuk, hogy pillanatnyi tudatállapotunkhoz kritikusan viszonyulunk. Naponta többször feltesszük magunknak a kérdést: ébren vagyunk-e vagy álmodunk?
A kérdést aztán nem csak "egyszerűen" megválaszoljuk, hanem előtte komolyan ellenőrizzük! Ha ez a kérdésfeltevés szokásunkká válik, előbb vagy utóbb megjelenik álmunkban is. Ott aztán ha megadjuk a tudatállapotunkra vonatkozó választ, minden világosabb lesz.

A tudatos álmodás elsajátításának tízparancsolata:
1. Naponta többször komolyan tedd fel a kérdést: ébren vagy-e vagy csak álmodsz!?
2. Intenzíven képzeld azt eközben, hogy álmodsz!
3. Ellenőrizd közvetlen és távolabbi múltad, nem ütközöl emlékezetkihagyásba?
4. A kritikus kérdést minden olyan szituációban tedd fel magadnak, ami egy álomra is jellemző lehet.
5. Akinek visszatérő álmai vannak, minden olyan szituációban tegye fel magának a kérdést, amely hasonlít valamelyik visszatérő álmához!
6. Gyakran élsz át olyan extrém álomszituációkat, ami a realitásban nem érhető el? Mint pl.: repülés, lebegés? Ha igen, akkor próbáld magad éber állapotban is beleképzelni magad és közben ügyelj a 2. pontra!
7. Azzal a gondolattal aludj el, hogy tudatos álmod lesz, tedd ezt akkor is ha napközben alszol!
8. Ha eleinte rosszul emlékszel az álmodra (normál, nem tudatos!), vezess álomnaplót!
9. Határozd el, hogy álmodban megvalósítasz egy egyszerű cselekményt!
10.Rendszeresen, de ne eltökélten és görcsösen gyakorolj! Ne tűzz ki határidőt és legyél türelmes!
*****


Álom vagy sem?

A reális életet az álomtól teljesen egyértelmű jegyek különböztetik meg:
Felfelé lóg egy kép a falon?, Túl lassan esik egy kő?...Előfordulhatnak nagyon élénk színek vagy teljes feketeség/fehérség.
Azonban álmunkban is érezhetünk fájdalmat, tehát nem jó az a népnyelv által mondott mondat:
"csípj meg, mert álmodom!"
A test állapota is lényeges: túl könnyű esetleg súlytalan. Vagy valamely közeg erőteljes visszatartása: mintha mézben rohannánk előre.

Mindez álomra utal!

Tekintetrögzítés vagy fixációs technika:
Azonnali felébredést eredményez.
Az álomkörnyezetből keresünk egy fix pontot vagy tárgyat s azt nézzük. Rövid idő után a környezet elhomályosul majd felébredünk.


FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE

Éva Ilona
ÁLOMFEJTÉS, JÓSLÁS, KÁRTYAVETÉS, TISZTÁNLÁTÁS 150 Ft/perc
Telefonon: hétfő 9~11, kedd 19~21óráig.
06 70 314 5911
Fizetés utólag csekken vagy bankszámlára.
Raiffeisen 12011526 00326370 00100000
Személyes konzultációra bejelentkezés: 06 70 314 5911
Szerelmi oldás és kötés, átoklevétel, egészségvarázslás.
******

Tündérképző ezoterikus szabadegyetem

TENYÉRELEMZŐ TANFOLYAM

CIGÁNYKÁRTYA TANFOLYAM, intenzív 19.000 Ft
6x3 óra csütörtök esténként, tanfolyam indítás 6 hetente.
Hétvégi kurzus: szombat,vasárnap. Tanfolyam indítás évente 2 alkalommal (október, március)
CIGÁNYKÁRTYA MESTERKÉPZŐ
Tanfolyam indítás minden év októberében, havi 1 alkalom/8.500.

TAROT TANFOLYAM, intenzív 29.000 Ft
10x3 óra szerda esténként, tanfolyam indítás kb. 11 hetente.
TAROT MESTERKÉPZŐ
Tanfolyam indítás minden év szeptemberében, havi 1 alkalom/8.500.

MÁGIA TANFOLYAM
Archaikus magyar mágia.
Tanfolyam indítás minden év szeptemberében, havi 1 alkalom/8.500.

SZENT ILONA GYÓGYFÜVES TANKÖR
Tanfolyam indítás minden év októberében, havi 1 alkalom/8.500.

NÉPI ORVOSLÁS TANKÖR
Tanfolyam indítás minden év októberében, havi 1 alkalom/8.500.

BOSZORKÁNYKÉPZŐ
Archaikus magyar boszorkánytanok. 7 alkalom/1 év. 7777 Ft/nap.
Kezdés minden év szeptemberében.

A tanítások helyszíne Budapest, XV. ker.
Bővebb információ.Kapcsolódó linkek
Boszorkány múzeum
Boszorkányképző
Cigánykártya múzeum
Cigánykártyáról minden
Éva Ilona honlapja
JÓSVONAL 130-Ft/perc
Tündérképző