X
     
 
TAROT AKADÉMIA * I. Tarot mesterképz? * Alapítva 1999-ben
 
     
1. A TAROT
Az ördög bibliája
Magyar Tarock 1901-ből
Tarot Galéria - 138 kártyatípus összes lapja
Tarot múzeum - antik kártyatípusok
Tarot vásárlás
Tarot videók
2. TAROT KÁRTYAVETŐ ISKOLA
I. A Tarotról
II. A Tarot történelme
III. 1-6 lap, kártyatisztítás, meditáció, gyakorlatok
IV. 7-14 lap, Gyakorlatok
V. 15-22 lap, Gyakorlatok
VI. Gyakorlatok, vetési módok, párkapcsolat elemzések
VII. Gyakorlatok, vetési módok
3. TENYÉRELEMZŐ TANFOLYAM ITT ÉS MOST!
2. rész: A kéz formája
6. rész: Cigány ujj babonák
5. rész: Kiegészítő anyag
1. rész: A tenyérjóslásról
3. rész: Az ujjak
4. rész: A tenyér
4. EZOTERIKUS TANFOLYAMOK
Mágia
Gyógynövény
Tündérpap/nő képző
Tarot
Cigánykártya
Táborok
Tenyérelemzés
Népi orvoslás
Boszorkány Iskola
Számmisztika
Qija tábla használata és készítése
4.1. EZOTERIKUS KLUBOK
Tündérképző klub
Havi programajánló
Természetgyógyászat
Tarot Klub
5. TAROT JÓSOK
JÓSLÁS , KÁRTYAVETÉS, MÁGIA ÉVA ILONÁVAL
Tarot jósok
6. JÓSOLJ MAGADNAK INGYEN!
Kérj tanácsot a Nagy Árkánumtól!
Arkangyalok napi üzenete
Istennők napi üzenete
Szerelem teszt
Piramisok napi üzenete
Angyali számok tanácsa
Számmisztikai tanácsadás
Tenyérjóslás
Személyre szabott horoszkóp ingyenesen
On-line Tarot kártyavetés itt!
7. TUDÁSTÁR
Cigánykártya: a lapok jelentése, vetési módok
Növényi szimbólumok
Bájitalok
Ezoterika szótár
Kávézacc jóslás
Bach virágkártyák jelentése és használata
Gyógynövény ABC
Mi a mágia?
A Holdról minden, Holdjegy számítás
Magyar kártya jóstanfolyam itt és most!
Betegségek lelki háttere
Kocka-jóslás
Asztrológiai alapfogalmak
Az inga
Egyiptomi papok titkos tanításai, 8 órányi filmanyag
Csízió - Csillagászati tudománynak rövid és értelmes leírása
8. ÁLOMFEJTÉS, ÁLMOSKÖNYV
Álmoskönyv A-É
Álmoskönyv F-Ki
Álmoskönyv Ko-M
Álmoskönyv N-R
Álmoskönyv S-U
Álmoskönyv Ü-Z
Az álmokról minden
81. EZOTERIKUS KÖNYVEK
Életmód, egészség könyvek * ingyen letölthető
Szakácskönyvek
Ezoterikus könyvek A-J * ingyen letölthető
Ezoterikus könyvek K-Z * ingyen letölthető
9. EZOTERIKUS ZENE, WORLD MUSIC
Vangelis
Yanni
Oliver Shanti
Kitaro
Loreena Mckennitt, Celtic woman, Morricone, Oldfield, Dulce Pontes, Carreras
Seal
Sting
Enya
Ennio Morricone
Andrea Bocelli
91. MOZDULJ! SZERESD A TESTED!
Hastánc tanfolyam kezdőknek I.
Hastánc tanfolyam kezdőknek II.
Hastánc tanfolyam kezdőknek/angol 1-3
Hastánc bemutatók, videók
Tánc meditációk
Yoga kezdőknek
Yoga kezdőknek 2.
Yoga gyakorlatok a pozitív gondolkodásért
Yoga tánc
92. EZOTERIKUS FILMEK ON-LINE, ITT NÉZHETŐ
Szabadkőművesek
Élő mátrix
Éld az életed!
A víz üzenete
Csillagösvényen
Adjátok vissza a hegyeimet
A TITOK * The Secret
Mi a csudát tudunk a világról? 1-2. rész
Tibeti halottas könyv
Az iránytű * The Compass
Űrutazás a múltban
A jövő emlékei
Gyöngyvirágtól lombhullásig
Avatar
Van Helsing
A Torinoi lepel titka
Az emberi faj titkolt történelme
Eastwicki boszorkányok
93. LEGYEN EZ A KEZDŐLAPOD!
Kezdőlap spiritisztáknak: naptár, névnap, köszöntő, időjárás, holdfázis, napi jóslat, álomfejtés, bioritmus, google...
EZOTERIKUS ÜZLET
Tündér Bazár
 
 
 

EZ A HONLAP IDE KÖLTÖZÖTT:
www.tarotakademia.hu

* Szebb és áttekinthetőbb felület, új tartalmak, frissítések.
* Ez a honlap továbbra is elérhető, ám frissítések nélkül.

Az ördög bibliája mai szemmel
Éva Ilona írása


Valaha minden falunak, településnek volt egy kártyavetője, jövendőmondója. Nevezhetjük őt korabeli pszichológusnak is, hiszen a kártyavetés mestersége több, mint csupán a lapok olvasása. Ha valaki tudni akarta jövendőjét, akár a szerelem, akár a gyarapodás terén, első útja a kártyavetőhöz vezetett.Sajnos, a kommunizmusnak köszönhetőnek eltelt vagy öt évtized, amikor tilos volt efféle mesterséget űzni, de hála a spirituális fejlődésnek, újra virágkorát éli ez az ősi szakma. Ma se szeri, se száma az ezoterikus boltokban kapható különféle jóskártyáknak. Azért két alaptípust könnyen megtudunk különböztetni, a cigánykártyát és a Tarot kártyát.

Endrődi nagyanyám az öreg cigány származású Lakatos Mari nénitől tanulta meg a kártyavetés fortélyát. Ha valamiben döntenie kellett, a fiókból elővette a kendőbe csomagolt féltett kis pakliját, és addig rakosgatta a lapokat, amíg meg nem értette az üzenetét. Aztán tenyerében szétterítette a lapokat, és a gyertyalángja felett elhúzta, azaz megtisztította, majd visszabugyolálta a kendőbe, és elrakta. Nem volt ember a faluban, aki ne kért volna tőle tanácsot. Senki sem kérdőjelezte meg a kártya igazmondását. A helység keresztény szellemisége teljes nyugalommal együtt élt az ördög bibliájával.

Jó néhány évvel ezelőtt egy egészségvédő alapítványnál dolgoztam, ahol a sorselemzés is a tevékenységi körhöz tartozott. Lehetett választani grafológiát, asztrológiát, számmisztikát, tenyérelemzést, kártyavetést. Kezdetben úgy gondoltuk, hogy a grafológia lesz a legkeresettebb, mert azt a törvényszék is elfogadja, tehát hiteles. Bizony, a magyar ember hite a kártyában van! Mivel több száz ember megfordult nálunk, feltudtunk állítani egy statisztikát. Száz emberből nyolcvan igényelte a kártyából való jövendölést, tíz a tenyérelemzést, öt az asztrológiát, hárman a grafológiát, és ketten a számmisztikát. Lehet, hogy a genetikánkban őrizzük a kártyába vetett hitet? Ki tudja?Persze, sokan azért is választják a kártyát, mert rendkívül rugalmas. Nemcsak egy ítéletet mond ki, hanem lehetőségek tárházát kínálja fel, megmutatva a különböző cselekmények folyamatát és végkifejletét. Míg a tenyér jelzi a házasságot és a gyermekek számát, addig a kártya azt is elmeséli, hogy a három udvarlóból melyiket válasszam, melyikkel milyen életem lenne. Sőt, a lapok megmutatják igazi szerelmünket, milyen a haja színe, mivel foglalkozik, mikor fogunk vele találkozni, egyszóval mindent. Az, hogy végül melyik utat választjuk, az már a mi döntésünk. Nincs olyan témakör, melyben ne kérhetnénk jóskártyánk tanácsát. Tapasztalatból tudom, hogy az emberek többsége a párkapcsolatára, azután az anyagi gyarapodására, egészségére kíváncsi. Ám, ennél többet, jóval többet tudhatunk meg. Betekintést nyerhetünk saját énünkbe. Hogyan látnak bennünket a kívülállók, mi hogyan látjuk magunkat, és megtudhatjuk azt is, hogy kik vagyunk igazából, milyen tehetség lappang bennünk? Ha kellő erőt győjtöttünk önmagunk megismeréséhez, Sötét Hold idején kiolvashatjuk a lapokból benső sötét oldalunkat, melyet ajánlatos átalakítani a saját boldogságunk érdekében. Hogyan? A kártya erre is választ ad.

Ha nincs kivel gondjainkat megosztani, ha egyedül vagyunk, ha kiutat keresünk, a lapok segítenek. A kártya gyakorlatilag az eszköze annak, hogy kapcsolatba kerüljünk felsőbbrendő lényünkkel, angyalainkkal, tündéreinkkel, mestereinkkel. A képeken keresztül olvassuk le a válaszaikat. Innen már csak egy ugrás látóvá válni.

A kártyavetés tudománya a metafizika és az energetika bűvkörébe tartozik. Miért pont azt a bizonyos lapot húzzuk? Teszik fel gyakorta ezt a kérdést. A laphúzás egyfajta meditáció, átlényegülés, elengedés. Lezárjuk földi tapasztalainkat, hogy ne tudjuk befolyásolni a lapjárást, és átengedjük magunkat egy másfajta hatalomnak, egy másfajta állapotnak. Jómagam Mihály arkangyal segítségét is szoktam kérni:

Drága Édes Angyalom, vezesd most a kezem.
Hadd tudjam az igazat, mi történik vele?
Ha a gerincemen megérzem az Angyal jelenlétét, tudom, nyugodtan húzhatok, mert az igazat, csakis a tiszta igazat fogom mondani. Természetesen figyelemmel kísérem a kimondott szavak beigazolódását, és igen jó érzéssel tölt el, amikor megkeresnek, felhívnak, hogy minden pont úgy történt, ahogy előre megjósoltam. Tehát, a kártya működik. Nem is nyugszom addig, amíg minden családban, közösségben, helységben nem lesz egy kártyavető, aki tanácsaival segíteni tudja környezetét egy szebb jövendő érdekében.

Kártyavető iskolánkban a Tarot-t tanuljuk, mert a Tarot út a bölcsességhez. Lényegesen összetettebb, bonyolultabb, mint a cigánykártya. Tartalmazza az egyetemes szimbólumokat, bevezet bennünket a metafizika rejtelmeibe, és általa a saját személyiségünket is tudjuk fejleszteni. A Tarotkártyák közül a Rider-t választottam, mert az egyesíti magában a letünt korok bölcsességét és a modern világ szemléletét.

Aki kártyavetést tanul, az egyben megtanulja az álomfejtést is, hiszen a szimbólumok azonosak. A lapok számozva vannak, úgyhogy a számmisztika is hozzá tartozik a tarot ismeretanyagához. Minden egyes kártyalap egy-egy alkotás, mely művészi értékkel bír, tehát általa megtanulunk képet, műalkotást elemezni. Hogy hogyan? Erre szolgáljon egy példa.Nézzünk a Főpapnő kártyáján keresztül egy személyiségelemzést! Első ránézésre csak egy ülő nő, aki a kezében írást tart, tehát valószínűleg tudásról, tanulásról lehet szó, vagy tanult személyről. Ennél sokkal többet tudhatunk meg, ha figyelmesen végig megyünk minden egyes szimbólumon.
- Korona a fejtetőn: elmondhatjuk, vezető típusról, vezéregyéniségről van szó.
- A korona a Hold három fázisát mutatja: jelentős szerepe van az élet örök körforgásában. A Hold a megérzéseinket, a sejtéseinket is ábrázolja, tehát akiről szó van, annak kiváló megérző képességei vannak, azaz intuitív alkat.
- Fátyol és a zárt ruha, mely szinte az egész testét eltakarja: titokzatosságot jelent.
- Írás a kézben: tudással rendelkezik, tehát nemcsak intuitív alkat, hanem rendkívül bölcs is. Ám ez a tudás nem a hagyományos értelemben vett logikai gondolkodást takarja. Ne is próbáld logikus gondolkozással megközelíteni!
- Folyammá váló ruha a Hold sarlójával: a víz és a Hold az érzelmeket mutatja. Tehát az elemezni kívánt személy számára rendkívül fontosak az érzelmek.
- Négyzet alakú kőtrónus: stabil a helyzete, megingathatatlan személyiség.
- A fekete és a fehér oszlop: tisztában van világunk polaritásával, azzal, hogy van jó és rossz, ám ő tudja, hogy mindkettő szükséges ebben a földi létben. Ugyanolyan magatartást tanusít egy koldus és egy uralkodó esetében is. Tehát, abszolút pártatlan. Másik értelmezésben a két oszlop lényének sötét és világos oldalát mutatja, azaz bizony neki is van sötét oldala.
- Az oszlopok felfelé való nyitottsága: képes kommunikálni a felső világgal.
- Háta mögötti fátyol, mely eltakarja a külvilágtól: titokzatos személyiség, ám titkait fel tudjuk fedni, hiszen a fátyol fellebbenthető, félrehúzható. Más lenne a helyzet, ha egy kilincs nélküli csukott ajtó lenne mögötte. Persze a titokzatosságot elvonatkoztathatjuk arra is, hogy tudását, bölcsességét megtartja magának, nem osztja meg a külvilággal. A fátyol jelenthet még időszakos vissszavonulást, magányt.
- Gránát almák a háta mögötti fátylon: termékenységet jelent.
- Szám: 2, a dualitás száma. ő az, aki képtelen az egyedüllétre. Szüksége van párra, szerelemre.

Most próbáljuk meg összefoglalni, hogy milyen személyiség az, akire a Főpapnő kártyáját húztuk. Sötét hajú, valószínőleg valamelyik vizes jegy szülötte, tehát rák, skorpió vagy halacska. Vezető típus, önálló feladatok elvégzésére alkalmas, helyzete stabil. Mély tudással rendelkezik, mely logikailag megfoghatatlan. Ezt a tudást azonban nem adja tovább, inkább megtartja magának, hiszen ő a titkok őrzője is. Ez egyben a megbízhatóságát is mutatja. Tehát titkainkat nyugodtan rábízhatjuk, biztosan nem fogja tovább adni. Kiváló a megérző képessége, és kapcsolatot tart a felsőbb világgal. Nagyon érzékeny típus. Környezetét elfogadja olyannak, amilyen, tudomásul veszi, hogy van jó és rossz. Kissé zárkózott, nehéz kiismerni. Fontos számára a párkapcsolat. Ne ijedjünk meg, ha időnként visszavonul és magányosnak látjuk. Ilyenkor tudását, bölcsességét gyarapítja. Neki is van sötét oldala, hogy mi, azt majd egy másik kártyából megnézzük.

A Főpapnő kártya csak egy a hetvennyolc lapból. Minden kártya más személyiséget, más helyzetet, más eseményt, kapcsolatot mutat. Képzeljük csak el, amikor több lapot összeolvasunk! Mekkora bölcsességet kínál a Tarot gazdagsága!
Ha a vetőkártyát, jelen esetben a Tarot kártyát az ördög bibliájának nevezzük, az csak egy fajta félelmet jelent. Azoknak a félelmét, akik nem akarják, hogy uralni tudjuk saját földi életünket. Azoknak a félelmét mutatja, akik örökké láncon tartanának bennünket, hogy irányításuk alatt tarthassanak egyetlen egy utat kijelölve számunkra.
Persze, nevezhetjük továbbra is az ördög bibliájának, hiszen a fény a sötétség méhében fogan. A mi poláris világunkban a fény csak a sötétség mellett kap értelmet, a magasság a mélység mellett. A jónak nincs értelme, ha nincs rossz, így a világosságnak sincs, ha nincs a sötétség. A két pólus nem létezik egymás nélkül. Lehet, hogy az ördög mégsem olyan rossz?

Tarot tanfolyam

INTENZÍV BUDAPEST 11x3 óra
Abszolút kezdőknek és haladóknak.
Megismerjük mind a 78 lapot, tanulunk különböző kártyavetési módokat valamint fogunk tudni időpontot is meghatározni.
Bővebben, részletes tematika
A tanfolyam 11 hetenként folyamatosan indul Az előadások időpontja szerda este 18-21.
Ár: 29.000-
Tündérképzősöknek díjmentes.
Helyszín: Bp. XV. Nyírpalota út

MESTERKÉPZŐ BUDAPEST: 10x8 óra + 17 óra fakultatív tanítás + mágikus szertartások
Azoknak javaslom, akik végig szeretnének menni a bölcsesség útján, mélyebb tudásra vágynak.
A lapok ismeretén kivül tanulunk angyaltant, szerelemtant, szexológiát, tündérmitológiát, szertartásokat, szakrális ünnepi dalokat.
Bővebben, részletes tematika
Tanfolyam indítás minden év szeptemberében.
A szoros tematikához tartozó előadások havonta 1 alkalommal kerülnek megrendezésre.
Időpont: szeptembertől juniusig minden hónapban általában az első szombat.
Ár: 8.500-/nap, fizetés 2 havonta előre
Tündérképzősöknek díjmentes.
Helyszín: Bp. XV. Nyírpalota útTanfolyamvezető: Éva Ilona, kártyavető mester,
a Tündérképző vezetője, MHVSZ főtitkár

Jelentkezés: 06-1-410-0047, 06-70-314-5911

Ide kattintva írhat nekem.
Tündérképző


FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
Galéria

Kapcsolat
Név:
E-mail:
Üzenet:

Kapcsolódó linkek
Boszorkány múzeum
Boszorkányképző
Cigánykártya múzeum
Cigánykártyáról minden
ÉLETKÉPEK
ÉVA ILONA
JÓSVONAL 130-Ft/perc
PAJZÁN TÜNDÉREK
Tarot múzeum
Tarot múzeum
TÜNDÉRKÉPZŐ