X
 

   
  Mátészalkai MTK Asztalitenisz Szakosztálya.  
     
 
 
 
A Ping-Pong suli
  Játékosaink
  Galéria
  Edzések bemutatása
Asztalitenisz Történelem
  Asztalitenisz története
HEGTIBWOOD ÜTŐFÁK
  Ütőfák bemutatása
  Hegtibwood galéria
  Ütőfák alapanyagai
Különleges ütőfák
  Ütőfák történelme
linkek
  Asztalitenisz linkek
Magunkról
  Magunkról
  Játékosaink
  Elérhetőségünk
  Támogatóink
  Galéria
Megyei I.osztály
  Sz.Sz.B. Megyei I oszt. eredmények
Ranglisták
  Sz.Sz.B. Megyei I.oszt.
  Országos újonc fiú
  Sz.Sz.B.Megyei I.oszt.egyéni rangsor
Sportszer vásárlás
  Internetes vásárlás
  Sportszer
  Bazár
 
 
A Mátészalkai MTK asztalitenisz szakosztálya
Az asztalitenisz mint sportolási lehetőség, nagyon kedvelt tevékenység volt régebben városunkban. Akkoriban népes tábora volt az egyesületnek.
Legutóbb 6.sz. DSK néven szerepelő csapatban többek közt igazoltan játszottak: Hűvösvölgyi Péter, Szabó Attila, Fodor László (†), Hegedűs Tibor, Szatmári István, Nagy László, Horváth Tibor, Hegedűs Zoltán…
Ez az egyesület az akkori megyei 1.osztályban nagyon jó és szép sikereket könyvelhetett el magának.
A 2004 tavaszán alakult szakosztályunkban nagyon sok helyet kapnak a régi rutinos játékosok. A régi játékosok, az újonnan igazoltak és a fiatal fel fedezetekkel így néz ki a megyei I. osztályú felnőtt csapat: Lukács Bertalan, Dr. Hudák István, Szabó Attila, Lipcsei Gábor, Nagy Róbert, id. Tóth Attila, Blénessy Károly és a fiatal reménységek: ifj. Tóth Attila, Tóth Gábor, Zékány Kristóf, Kovács Dániel, Papp László, Bojer László, Soltész Máté, Kovács József, Bene Péter, Simon Zoltán, Szabó Norbert, Jakab Gergő.
NB III-as csapattagok: Hegedűs Tibor, Hegedűs Zoltán, Szabó Sándor, Paszternák András, Pataki Zsolt
A fiatalok mielőbbi felzárkóztatására speciális ún. soklabdás edzéslehetőséget biztosítunk. Az idei évben a heti 3-szori edzés megoldott lesz. Kedd,szerda, péntek 18-20 óráig tartanak az edzések az Esze Tamás Gimnázium kistornatermében.Szeretnénk november elejétől beindítani a kisiskolások körében egy "ping-pong suli" nevű programot, amire 6-10 éves korig várjuk a jelentkezőket.


Eddigi elért eredményeink, sikereink:
2004/2005 évben a Megyei I. osztályú csapatunk III. helyen végzett és 2005.08.06-án NB III-as regionális helybetöltő osztályozó megszerezte az NB III-ban való indulást a 2005/2006-os szezonra.
Megyei TOP Tízek felnőtt versenyén két játékosunk is sikereket ért el: Hegedűs Tibor, Dr. Hudák István.
Utánpótlás játékosaink is szépen szerepeltek a 2005. évben:
Bojer László megyei újonc kategóriában I. , Kovács Dániel Regionális újonc kategóriában II. helyezést ért el és sok országos és ranglista versenyen szerepeltek szép sikerrel.
2005/2006 évben NB III. csapatunk 6. helyen végzett, míg megyei I. csapatunk 9. helyen zárta a bajnokságot.
Utánpótlás játékosaink megyei és regionális versenyeken a dobogón végeztek, és minden versenyen szépen szerepeltek.
2006/2007 évben NB III. csapatunk 5. helyen végzett
Utánpótlás játékosaink is szép eredményeket értek el megyei és országos szinten. Kimagasló eredményt ért el utánpótlás korosztályban Tóth Gábor 10 éves versenyzőnk aki az idei évben a Mátészalkai MTK legerdményesebb játékosa díját kapta. Országos utánpótlás ranglista versenyeken sikeresen szerepel és az országos ranglista 33.helyén áll.
A 2007-2008-as szezon őszi fordulóját a 4. helyen zárta NBIII.-as csapatunk. Az utánpótlás versenyzőink is kimagasló szerepléssel zárták az évet, több éremmel gazdagítva szakosztályunkat.

2008 02.29. Decathlon kupa országos újonc ranglistaverseny

Megszületett, amire már régóta vártunk, és amire esélyesek voltunk, az ezüstérem. Tóth Gábor újonc 3. kategóriában hatalmas csatákban 2. lett és ezzel élete legjobb eredményét érte el ranglista versenyen. A budaörsi versenyen az ország legjobb játékosai és a legnagyobb szakosztályok képviseltették magukat. Az újonc 3. kategória csoportmérkőzésekkel kezdődött ahol játékosunk Tóth Gábor simán vette az akadályokat, majd a főtáblán már a döntőbe jutásért egy igen nehéz mérkőzés kezdődött. Ellenfelünk a BVSC játékosa Kovács Sebestyén (6. az országos ranglistán) nehéz falatnak bizonyult, de a döntő szettben magabiztos játékkal Tóth Gábor nyert. Következett az álomdöntő. Két szabolcsi játékos küzdhetett meg a dobogó felső fokáért, amire még a ranglista versenyek során nem került sor. A nyírbátori Majoros Bence viszont most megszorongatta játékosunkat, akinek ezen a meccsen már elfogyott az ereje és így második lett. Az összevont újonc kategóriában is szépen szerepelt játékosunk, hiszen a nyolc közé jutásért játszott meccsen kapott ki a KSI játékosától, Kovács Richárdtól, aki 4. az országos ranglistán.

Tóth Gábor folytatta remek szerplését az országos ranglista versenyeken és még két bronzéremmel zárta a 2008 első félévet. Bebizonyította tehetségét az országnak és csapatának és 15. helyen végzett az országos ranglistán.

A 2007/2008 idényben NB III.-as csapatunk 4. helyen végzett 27 ponttal. A Megyei I. osztályú csapatunk a 10. helyen végzett 23 ponttal.
A 2008/2009 szezonban az NB III.-as csapatunk felálása a következő: Szabó Sándor, Paszternák András, Hegedüs Tibor, Tóth Gábor
2008 08.26.-án a BVSC Zomkó kupán Tóth Gábor ismét szépen teljesített az újonc 3. kategóriában bronzérmet szerzett és az újonc összevont korcsoportban a nyolc közé jutásért szoros meccsen kapott ki Sabján Gergőtől. Ezen a versenyen mutatkozott be a legifjabb versenyzőnk: Nagy Kristóf( 9 éves). Remek szereplésével és kitartó játékával ő lehet a következő dobogósunk.

Galéria